WWE News
Then Now 4Ever!

MENÜ

 

WWE World HeavyWeight Champion Öv

Jelenlegi bajnok: Randy Orton
Az övet megszerezte: Egy TLC Match-n John Cena ellenés ő lett az első WWE World HeavyWeight Champion
Az öv tulajdonosa: RAW
Bevezették:WWE Öv:1963. április 29. - World HeavyWeight Öv: 2002. szeptember. 2


Az Övek Származása

WWE Öv:

Az övet 1963-ban vezették be a WWE-ben és a legelső bajnoka Buddy Rogers lett. Ez a cím a National Wrestling Alliance (NWA)-től a WWE későbbi leányvállalatától indult.
Az 1950-es években az NWA a Capitol Wrestling Corporation (CWC) egyik leányvállalata volt, de 1963-ban különváltak az útjaik ekkor Buddy Rogers Nehézsúlyú Bajnok volt, de mikor az övet elvesztette akkor ezt bevezették és ő kapta meg.

 

Wolrd HeavyWeight Öv:

A World Heavyweight Championship-et 2002. szeptember 2-án vezették be és Triple H kapta meg.
Az öv a National Wrestling Alliance (NWA)-től származik, ami a WWE egyik leányvállalata volt. 2002-ben a WWF-ben megduplázódott a pankrátorok száma és kettéosztották a sportolókat, az egyik ága a Smackdown lett, a másik pedig a RAW. A RAW-nak már volt egy WWE Bajnoki öve, ezért bevezették a Smackdown legnagyobb övét is.
2002. májusában a WWF-et átnevezték World Wrestling Entertainment (WWE)-nek.
2002-ben Triple H elvesztette a WWE Bajnoki övet Eric Bischoff ellen és ekkor neki adták a Nehézsúlyú Bajnoki címet. Az öv a leghosszabb időt Batista-nál töltötte.

 

Az Övek Története:

WWE Öv:

CM Punk A Survivior Series-n szerezte meg az övet 2011-ben Del rio-tól és Punk 434 napig volt bajnok de The Rock elvette tőle a Royal Rumble-n 2013-ban és a WrestleMania 29-ig birtokolta de azonban ott elvette tőle John Cena
, Cena A SummerSlam-ig tudta megvédeni daniel Bryan vette el tőle az övet, dehirtelen kapott egy Pedigree-t  a WWE COO-tól HHH-től és Randy Orton jött és beváltotta a MITB táskáját és új bajnokot avattunk, de a következő PPV-n a N.O.C.-on Daniel Bryan vissza vette töle de HHH úgy gondolta hogy csalásal nyert ezen az estén és elvette töle az övet így határozatlan ideig a WWE Öv "VACANT" Pozícióban élt egészen a WWE HELL IN A CELL PPV-ig ahol egy H.I.A.C match-n Randy Orton legyőzte Daniel Byran-t Shawn Michaels segítségével!

Eddigi Bajnokok

World HeavyWeight Öv:

2011-ben a bajnoki címet magáénak tudó Edge egészségügyi okok miatt váratlanul visszavonult és a SmackDown adásában leadta az övet. Megszerzésére 20 emberes Battle Royal meccset írtak ki, aminek győztese megküzdhetett az eredeti kihívóval. A Battle Royalt Christian nyerte, így május 1-én az Exteme Rules estéjén Alberto Del Rioval egy létrás meccsen kellett szembenézniük. A győztes Christian lett. Néhány nap múlva a SmackDown adásában a frissen draftolt Randy Orton megfosztja címétől. Majd az öv a Világ Legerősebb Emberéhez, Mark Henry-hez került, aki sokáig védte, de a 2011-es TLC-n elvesztette Big Show ellen. Az óriás Show alig 1 percig volt bajnok, mert Daniel Bryan beváltotta a Money In The Bank táskáját és elvette a címet tőle. 2012. április 1-én a WrestleManián Sheamus lett Bryan kihívója és villám-mérkőzésen, 18 másodperc alatt vette el tőle az övet. Sheamus bő fél évig volt a WWE Nehézsúlyú Bajnoka, ám a Hell in a Cell PPV adásban Big Show ellen kemény csatában elveszítette a címet, Big Show pedig Alberto Del Rio ellen veszitette el egy SmackDown adáson egy "LAST MAN STANDING Match" Keretein belül, Del Rio-tól Ziggler vette el az övet a WrestleMania 29 utáni Raw-on mivel beváltota a MITB táskáját, de a Legúljabb PPV-n a PayBack-n Del Rio Vissza szerezte az övet és egészen a HELL IN A CELL-ig birtokolta John Cena lett az új Bajnok! 

Eddigi Bajnokok

Egységesített Állapotban Az Öv!  WWE World HeavyWeight Öv:

2013. Decemberében Triple H kitalálta, hogy ismét egységesítik a WHC és a WWE Bajnoki öveket. Az aktuális két Bajnok - Randy Orton és John Cena - között dőlt el, hogy ki lesz a "The Champion Of Champions", az a szupersztár, aki az egységesített övet először tudhatja magáénak.
A 2013-as TLC-n Randy Orton egy TLC csatában legyőzte John Cena-t és a WWE Bajnoki öv mellett megszerezte a World HeavyWeight Övet is, ő lett az egységesített WWE Nehézsúlyú Világbajnok.

__________________________________________________________________________________________________________

WWE Interkontinentális Bajnoki öv

Jelenlegi Bajnok: Wade Barrett
Tulajdonos: SmackDown


Az Interkontinentális Bajnoki öv egy fontos cím, ami a SmackDown birtokában áll. Az övet legelőször Pat Patterson szerezte meg, mostanáig sok embernél megfordult.
Big Show a WrestleMania XXVIII-on fosztotta meg az övtől elődjét, Cody Rhodest, ám Cody pontosan négy héttel később, 2012. április 29-én az Extreme Rules PPV adásban vissza is hódította. Sokáig nem őrizhette, újabb egy hónap telt el és az Over The Limit PPV adásban Christian - aki hosszas sérülésből tért vissza - lett a bajnok. Majd az 1000. RAW-n megrendezett címmérkőzésen The Miz hívta ki a Kanadai-t és el is vette az övét. 2012. október 17-én, a Main Event harmadik adásában Kofi és Miz között rendeztek mérkőzést, ami az övért zajlott és új gazdája is lett: a bajnok ettől a naptól Kofi Kingston. Egészen a 2012. december 31-i RAW-ig, ahol Wade Barrett volt a kihívója, aki sikeresen legyőzte.
2013. április 7-én, a WrestleMania XXIX-en Miz lehetőséget kapott, hogy visszíhódítsa az övet és meg is tette. A Pre Show mérkőzésen legyőzte Wade Barrettet és másodszor is Interkontinentális Bajnok lett. Ez azonban mindössze 24 óráig tartott, ugyanis április 8-án a RAW-ban Barrett visszavágó lehetőséget kapott és legyőzte Mizt, de Barrett elvesztette az övet A  PayBack nevű fizetős eseményen egy "Triple Threat Match"-n ahol az ellen felei Miz és Curtis Axel volt de Axel Volt az aki Pin-elni tudot, de a WWE Tenneesee Raw különkiadásán Big E. Langston szereztte meg és azóta is birtokolja!

Eddigi Bajnokok

__________________________________________________________________________________________________________

 

WWE Tag Team Bajnoki öv

Jelenlegi Bajnokok: Kane és Daniel Bryan

A WWE Tag Team öv az egyetlen csapatcím, ami a mai napig fennmaradt a szervezetnél. Több elődje volt, de már csak ezért a díjért küzdhetnek a 2 tagból álló csapatok.
Régebben WCW Tag Team Bajnoki öv néven ismerték, mert a World Championship Wrestling akkor még a WWE leányvállalata volt. Mostanra a SmackDown és a RAW közös öve, a Díva Bajnoki cím mellett, mindkét márka szupersztárjai megküzdhetnek csapatban érte. és a Jelenlegi Bajnokok a "The Rhodes Family Cody Rhodes & Goldust"!!!

Eddigi Bajnokok

__________________________________________________________________________________________________________

WWE United States Bajnoki öv

A United States bajnoki öv egy kiemelkedő cím, ami a RAW második legfontosabb címe. Jelenleg Kofi Kingston birtokolja, aki 2013. április 15-én nyerte el Antonio Cesarotól a heti RAW adásban, így már háromszoros bajnoknak vallhatja magát.

Legelőször NWA United States Bajnoki öv néven vált ismerté, majd később kapta meg mostani elnevezését. A WWF 2001. márciusában felvásárolta a World Championship Wrestling-et, ami során hozzájuk került az öv tulajdona is.
A United Stated bajnoki öv nagy múltra tekint vissza, több mint három évtized alatt számtalanszor cserélt gazdát. És a jelenlegi bajnok Dean Ambrose.

Eddigi Bajnokok

__________________________________________________________________________________________________________

WWE Díva bajnoki öv

A Jellenlegi Diva Bajnok AJ Lee Aki WWE PayBack-n Szerezte Meg Kaitlyn-től.

Eddigi Bajnokok

__________________________________________________________________________________________________________

Már Nem létező övek

ECW Bajnokok

Már Betiltot Övek

 

Menü

Hírek

  • NINCS WWE BAJNOK!!!
    2013-09-19 11:49:32

    A WWE COO-ja HHH szerint 2 Time WWE Champion Daniel Bryan csalással szerezte meg az övet a N.O.C-n Orton-ról ezért elvette tőle az övet meghatározatlan ideig és valószinűleg az Új PPV-ig October 6-ig mert kiírtak egy match-t Randy Orton és Danel Bryan között a WWE CHAMPIONSHIP-ért, a neten már keringenek pletykák, hogy ez a Match valószínűleg egy IronMan Match lesz, de ez még ez még nem bisztos!!!

    Azért vette el HHH az övet Bryan-től mert a bíró Scott Armstong túl gyorsan számolt és HHH behívta az arénába Scott-ot hogy mondja el miért tette ezt és erre csak annyit mondott hibáztam még egyszer meg kérdezte és erre oda hajolt Bryan-hez és súgott neki valamit erre elvette HHH az ÖVET Bryantől és a WWE COO-ja HHH  ki is rúgta (YOU´RE FIRED) Scott Armstong-ot aki már 15 Éve a cégnél volt bíró...

  • Hirek
    2013-04-29 14:33:14

Weboldal készítés ingyen

Szavazás

Lesz Rematch a WWE ChampionShip-ért???
Igen, Lesz
Nem Valaki Más megy érte!
Asztali nézet